top of page

Beschrijving

De gîte staat los van het hoofdgebouw en kan 6 tot 7 mensen ontvangen.

 

Inrichting :

 

Benedenverdieping :

> Inkomhal, washok, toilet, volledig uitgeruste keuken, voorraadruimte, salon, eetkamer.

 

Verdieping :

> 2 tweepersoonskamers (bed 1 m 60), 1 kamer met 2 eenpersoonsbedden + extra bed, 2 badkamers (één met douche en één met ligbad) en apart toilet.

 

Wij kunnen op vraag een kinderbedje + lakens voorzien.

 

Buiten :

> Houten/stenen terras, privétuin, spelletjes voor buiten.

 

Mogelijkheid om fietsen te stallen in de oude paardenstal.

Boomgaard, moestuin, bloemenweide, kruiden... Droom weg en ontspan…

Korte geschiedenis...

De Gîte de Bonne-Espérance ligt in het dorpje Leugnies, een deelgemeente van Beaumont, en werd ingericht in één van de gebouwen van de gelijknamige boerderij. Deze was eigendom van de Abdij van de Bonne-Espérance die in 1126­-1127 werd gesticht door Norbert de Xanten in Vellereille-les-Brailleux.

 

Hij was ook de oprichter van de orde van de premonstratenzers.In die tijd was bronwater onontbeerlijk voor mens en dier om te overleven. De gebouwen zijn niet opgetrokken langs de rivier, maar op een kleine heuvel die uitkijkt over het dal: de karstpijpen en karstgalerijen bepaalden waar de boerderij in de twaalfde eeuw werd gebouwd.

 

De gîte werd gerenoveerd met natuurlijke materialen (leisteen, blauwe steen uit Henegouwen, kleimuren, eik uit de streek, isolatie uit kurk en thermofloc) en moderne technologieën (warmtepomp, zonnepanelen, waterbekkens). Tegelijk werden het eeuwenoude bouwwerk en de natuurlijke omgeving zo goed mogelijk in ere gehouden.

bottom of page